Customer Succes Engineer

De gemeente, de keukenboer, de kapper. Eén ding hebben ze allemaal gemeen. Plannen is niet makkelijk. Van de switch naar online afspraken en voortdurend wisselende beschikbaarheid tot het inplannen van meerdere medewerkers voor dezelfde klant, het blijft lastig om de tijd goed te verdelen. T:MEBLOCKR heeft gelukkig de oplossing. Help jij om er een succes van te maken?

Vertel verder…

Een afspraak maken om te kunnen winkelen. Het hoort nou eenmaal bij het nieuwe normaal. Maar hoe moeten al die winkeliers dat dan doen? Je kunt moeilijk de hele dag bij de telefoon blijven zitten als je klanten in de zaak hebt. Gelukkig is er een oplossing. Een totaaloplossing. Eén die werkt voor elk type bedrijf en ieder soort afspraak, met alle extra mogelijkheden die je maar kunt wensen.

Van het direct inplannen met meerdere medewerkers, het maken van automatische vervolgafspraken en het naadloos verzetten van alle afspraken die je al hebt staan, tot geïntegreerde betaaloplossingen. T:MEBLOCKR maakt het allemaal mogelijk. En met al meer dan 3 miljoen gebruikers per jaar hebben ze voor volgend jaar maar vast een afspraakje ingepland aan de top van de Nederlandse Scale-up scene. Help jij ze om op tijd te komen?

Wat kan ik doen?

Succes engineeren!

Als Customer Succes collega ben jij samen met de rest van het team het eerste contact voor onze klanten zodra de samenwerking start. Je zorgt voor een goede onboarding: een prettige zachte landing voor de klant. Jij bent ook degene die met onze klant belt, mailt of chat via onze Help me portal, zodra er vragen zijn over het gebruik van T:MEBLOCKR. Dit kunnen functionele en technische vragen zijn. Je hoeft deze niet allemaal zelf op te lossen. Je kan ze ook uitzetten bij de juiste collega’s en coördineert vervolgens dat onze klant tijdig en volgens onze servicerichtlijnen wordt geholpen. Kortom, jij bent de reden dat onze klanten met ons willen blijven samenwerken.

  • Je pakt het klantcontact over van je sales collega’s zodra de deal is gesloten en begeleidt onze (nieuwe) klant door het onboarding proces;
  • Je helpt onze klanten bij vragen tijdens het gebruik van T:MEBLOCKR en andere diensten;
  • Je verzamelt, ordent, registreert en verwerkt gegevens in de Servicedesk applicatie (Freshdesk).
  • Je luistert naar de klant en hoort in jullie gesprekken eventuele commerciële kansen en springt hierop in of speelt deze door aan je sales collega’s;
  • Je vertaalt de ervaringen van klanten en deelt deze met het ontwikkelteam, zodat we samen onze dienstverlening continu kunnen blijven verbeteren;
  • Je bent dé schakel tussen de klant en je collega’s binnen TIMEBLOCKR;
  • Tenslotte werk je mee aan allerhande front office en werkplekbeheer gerelateerde projecten en draag je actief bij aan het verbeteren van de werkprocessen.

Dat klinkt gaaf, maar kan ik nog iets meenemen?

Zeker weten! Met jouw ervaring (minimaal 2 jaar) in customer service of tech support, oprechte nieuwsgierigheid en uitstekende communicatieve vaardigheden ben je namelijk al een heel eind op weg. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je daarnaast ook al bekend bent met SaaS-oplossingen en ITIL. Je onderzoekt graag de behoefte van je klant / gebruiker, je kunt goed luisteren, durft vragen te stellen en vraagt door als het nog niet helemaal duidelijk voor je is. Daarna verleen je de juiste service en hulp. Knelpunten doorzie je snel, je denkt dan direct in mogelijkheden en brengt de juiste oplossing helder over aan anderen. Je bent iemand die zijn rol pakt, je voelt je eigenaar van incidenten en problemen en neemt de verantwoording om dit op te lossen. Ook al ontstaat er tijdsdruk je houdt het overzicht ook als er complexe en moeilijke situaties zijn. Als het nodig is ben je bereidt om buiten reguliere kantoortijden te werken en te assisteren bij verstoringen.

Natuurlijk het belangrijkste van alles… Je bent gemotiveerd om te groeien in kennis en ervaring en dat leren we je graag!

Dat ben ik! Maar wat krijg ik er nou precies voor terug?

Tijd is kostbaar, dus wordt die van jou goed beloond. Salarisindicatie is gebaseerd op kennis en ervaring. Daarnaast geniet je een goed pensioen en uitstekende secundaire voorwaarden. Bovendien wordt er op dit moment gewerkt aan een optiemodel voor werknemers, zodat iedereen kan profiteren van de groei van het bedrijf. Dus waar wacht je nog op? Solliciteer nu!