Trouwloket

Voor veel mensen is de trouwdag één van de mooiste momenten van hun leven. Het beloven van trouw aan elkaar, op het gemeentehuis of een ander (zelf te kiezen) locatie is hierin essentieel. Om het vastleggen van de trouwdag voor de burger en gemeente te vereenvoudigen heeft T:meblockr het Trouwloket ontwikkeld.

 

Voorgenomen huwelijk

Velen zijn na het verlossende woord al met hun hoofd bij de volgende stap, zoals: wanneer, waar en eventueel met een bijzondere ambtenaar. Met het Trouwloket van T:meblockr kunnen burgers eenvoudig via de website van een gemeente zoeken op beschikbaarheid van de gewenste locatie of Babs en het gehele proces digitaal doorlopen.

 

Gemeentehuis

Het regelen van een huwelijk is een flinke (administratieve) onderneming. Niet alleen onderwerpen zoals een feest en een fotograaf vragen om aandacht, de stappen die wettelijk moeten worden genomen zijn minstens zo belangrijk. Bij het zoeken naar een geschikte datum hebben mensen ook vaak een voorkeur. Het T:meblockr Trouwloket zorgt ervoor dat men eenvoudig alle stappen doorloopt om op X moment het huwelijk te kunnen laten voltrekken door de gekozen Babs en locatie.

 

Gegevens van de (gewenste) trouwdag

Voor de gemeente is het fijn als de burgers, die het voornemen hebben om te trouwen, de gegevens digitaal doorgeven. Fouten worden hierdoor voorkomen en er kan eenvoudig een dossier worden aangelegd. De gehele afwikkeling van de administratieve zaken kan worden gevat binnen het T;meblockr Trouwloket. Omdat het werkproces niet bij iedere gemeente hetzelfde is, wordt in overleg met de gemeente gekeken naar de beste configuratie binnen het T:meblockr Trouwloket. Denk hierbij aan het wel of niet eerst melden van het voorgenomen huwelijk.

 

Diverse trouwlocaties

We stellen ook steeds hogere eisen aan de omgeving en er kan steeds vaker gekozen worden voor een trouwlocatie buiten het gemeentehuis. Bijkomende zaken zoals beschikbaarheid van de locatie, trouwambtenaar en bode moeten dan ook gecontroleerd worden. Het T:meblockr Trouwloket zal in enkele seconden alle agenda’s checken en vervolgens de tijden welke nog beschikbaar zijn aanbieden. Daarbij wordt, mits ingesteld, rekening gehouden met de reistijd van de Babs.

 

Kosten van de trouwdag

Niet alleen het werkproces is in elke gemeente anders, maar ook de kosten. En die verschillen bestaan ook tussen de verschillende weekdagen, zo kan het zijn dat maandag nog gratis is en vrijdag doorgaans een duurste dag. Wij hebben zelfs een klant die het mogelijk maakt om 24×7 te trouwen! Omdat het boeken van een huwelijk ook verplichtingen heeft, biedt het T:meblockr Trouwloket een mogelijkheid om te betalen via Ogone (iDEAL). Na betaling ontvangt de aanvrager daarvan vervolgens via e-mail een bevestiging. Het is zelfs mogelijk om een afspraak te wijzigen of annuleren, waarbij het betaalproces zorgt voor restitutie (al dan niet met inhouding leges) of een vraag tot bijbetalen.

 

Koppelvlakken

Het T:meblockr Trouwloket kan door middel van diverse koppelvlakken worden gekoppeld aan bijvoorbeeld het zaaksysteem of burgerzaken applicatie t.b.v. de trouwakte.

 

Meer weten over het T:meblockr Trouwloket?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

Maak een afspraak