TIMEBLOCKR

Timeblockr is een hoogwaardige plug-in voor planning
en afspraakbeheer. Het stelt u in staat om uw klanten
betere service te bieden, meer verkoop te realiseren en
uw organisatie efficiënter te laten werken. Timeblockr is gericht op ondersteuning van bedrijfsprocessen. Bij de bouw van Timeblockr stonden integratie en implementatie met bedrijfsprocessen voorop. Dat heeft zo zijn voordelen.

 

Verregaande inTegraTie

Met Timeblockr is afspraakbeheer niet meer beperkt tot uw eigen website. Meerdere verkoopkanalen? Geen enkel probleem. Facebook? Natuurlijk draait Timeblockr ook
op Facebook. Uw klanten kunnen een afspraak plannen waar ze willen. Hetzelfde geldt voor Timeblockr en uw bedrijfsprocessen. Timeblockr sluit hier zo op aan dat het deze ondersteunt. En daar gaan we ver in.

 

eenVoudige imPlemenTaTie en inTegraTie

Dat het kan betekent niet altijd dat het makkelijk is. Timeblockr staat voor gemak. De implementatie verzorgen we binnen één dag. Hier op kantoor zijn we wel wat langer bezig, maar daar merkt u niets van. Hetzelfde geldt voor updates en onderhoud. Wij zorgen ervoor dat u daar niets van merkt. ‘Software as a Service’ zoals het hoort.

 

Veiligheid

Timeblockr is 100% webbased. Dat is gemakkelijk én veilig. Over dataveiligheid hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken. Ook niet met betrekking tot de GDPR/AVG. De data blijft uw eigendom. Dat vinden wij wel vanzelfsprekend.

Voor retail

 

exTra serVice

De meeste werkplaats-afspraken worden buiten openingstijden ingepland. Onze klanten vinden het prettig om zelf te kunnen bepalen wanneer zij een afspraak inplannen. Met Timeblockr kunnen we
die extra service bieden. Onze mensen vinden het geweldig dat zij hierdoor meer tijd voor onze klant hebben.

Het maken van de afspraak beperkt zich niet tot de eigen website. Met Timeblockr kunnen onze klanten ook via campagne-websites, email en Facebook de afspraak inplannen. Zo koppelen we een Facebook-campagne voor de wissel naar zomer- of winterbanden direct aan de mogelijkheid om, gemakkelijk, een afspraak in te plannen. In de huisstijl van de retailer natuurlijk.

 

de bedrijfsProcessen aanPassen was geen oPTie

Goodyear Dunlop Retail omvat vijf merken en ruim 3.000 onafhankelijke retailers. Het spreekt voor zich dat de bedrijfsprocessen aanpassen aan software voor afspraakbeheer geen optie was. Dat bleek geen enkel probleem met Timeblockr. Integendeel.

 

geen gedoe meT callcenTers

In onze branche is service doorslaggevend. We besteden hier dan ook veel aandacht aan. Van onze leveranciers verwachten we hetzelfde. Geen gedoe met callcenters en mensen die niet veel meer kunnen dan iets doorgeven. Als we Timeblockr bellen krijgen we direct iemand aan de lijn die ons helpt.

 

“meT Timeblockr hebben we meer Tijd Voor onze klanTen.”

Edwin Coenen, Retail Director Benelux, Goodyear Dunlop Retail.

“Weet je wat het kost als een hijskraan een half uur moet wachten?”

Bouw logistiek

Vorig jaar zijn met behulp van Timeblockr meer dan een miljoen
ton aan bouwmaterialen op het juiste moment geleverd. Hier waren honderden leveranciers bij betrokken. Zoiets lukt alleen met een goede planning. Als ticketsysteem verzorgt Timeblockr die planning. Voor horizontaal- en verticaal transport, opstelplaatsen en bouwplaats bewegingen; Timeblockr maakt het een stuk gemakkelijker om het in te plannen.

Met Timeblockr hebben we een tool voor afspraakbeheer en planning die voor alle partijen goed samenwerkt met hun eigen bedrijfsprocessen. Bovendien werkt het gemakkelijk. Als het niet voor iedereen gemakkelijk werkt, gebruikt niet iedereen het en dan heb je er niets aan.

 

Met veel betrokken partijen is dataveiligheid net zo belangrijk. Omdat Timeblockr volledig webbased is hoeft geen van de betrokken partijen zich hier zorgen over te maken. Met de GDPR/AVG in het achterhoofd geeft dat rust. Voor ons én voor onze leveranciers en partners.

Bij een premium product hoort premium service

ls u Timeblockr belt, krijgt u een van ons aan de telefoon. Iemand die weet waar hij over praat, graag helpt en dat ook kan. We zitten gewoon in Nederland. Onze online servicedesk is 24/7 bereikbaar.

 

ToePassingen Van sofTware Voor Planning en afsPraakbeheer

Wie belt er nog tijdens kantoortijd de klantenservice om een afspraak in te plannen als dat ook op zondagavond
via smartphone, tablet, of pc kan? Met software voor planning en afspraakbeheer biedt u meer service én realiseert u

 

meer verkoop. Bovendien werkt uw organisatie efficiënter. Onze oerdegelijke integratie met, en ondersteuning van, bedrijfsprocessen versterkt dit. Timeblockr ondersteunt uw bedrijfsprocessen in plaats van andersom.

 

Timeblockr is een product van
Communited B.V.
Maseratilaan 4A
3261NA Oud-Beijerland
+31 186 640900
info@timeblockr.com
www.timeblockr.com