Voorkom ontevreden klanten met T:MEBLOCKR

Ontevreden klanten willen gehoord worden. Elk moment van de dag. Daarom is het goed om als bedrijf 24/7 gemakkelijk bereikbaar te zijn. T:MEBLOCKR zorgt hiervoor. Wij bieden een online afsprakensysteem waarmee je elke minuut van de dag beschikbaar bent voor het maken van afspraken. Hiermee geef je de volledige controle aan de klanten. Zij kunnen op ieder gewenst moment en met elk apparaat een afspraak inplannen, dus ook buiten kantoortijden om. De mailtjes en andere notificaties komen daarna automatisch binnen bij de klant. Dat is pas een goede klantenservice!

 

✓ Een hogere klanttevredenheid door 24/7 bereikbaarheid
✓ Bespaar tijd: klanten plannen zelf hun afspraken in
✓ Geautomatiseerde notificaties via e-mail en SMS

Klanttevredenheid verbeteren: onze 4 beloften

We leven in een digitale en snelle 24-uurs maatschappij. Het wordt steeds normaler om 24/7 bereikbaar te zijn voor je klanten. Daarmee zul je je klanttevredenheid verbeteren en bovendien klanten binden én vasthouden. Want als jij niet 24 uur per dag bereikbaar bent voor het maken van een afspraak, is de overstap naar een concurrent snel gemaakt. De online afsprakenplanner van T:MEBLOCKR ondersteunt hierbij. Wij helpen je om de klanttevredenheid te verbeteren. Dit doen we volgens deze 4 beloften:

Klant heeft de controle

Je klanten plannen zelf hun afspraken in via jouw eigen website. Wanneer het hen uitkomt. Waar ze ook zijn. Welke device ze ook gebruiken.

Duidelijke communicatie

Zodra de klant online een afspraak heeft gepland, volgt een bevestigingsmail en e-mail/SMS ter herinnering, met afspraak- of productinformatie.

Keuze in type afspraak

Klanten krijgen de mogelijkheid om zelf een het type afspraak te kiezen. Denk aan: een afspraak op kantoor, in de winkel, thuis bij de klant of middels videobellen.

Professionele en vertrouwde uitstraling

T:MEBLOCKR is volledig aan te passen aan je huisstijl. Daardoor kom je professioneel en vertrouwd over en voorkom je onduidelijkheid.

Vrijblijvende demo aanvragen

Wil jij er alles aan doen om ontevreden klanten te voorkomen? En wil je 24/7 beschikbaar zijn voor het maken van afspraken? Dan is T:MEBLOCKR een match voor jou. Benieuwd hoe ons afsprakensysteem precies werkt? Vraag dan een vrijblijvende demo aan. Onze collega’s Walter of Dennis geven je graag een uitgebreide rondleiding.

Klantenservice verbeteren én ontlasten

Als bedrijf wil je je klanten zo snel mogelijk verder helpen. Maar om zo snel te kunnen handelen, heb je ook een flexibele klantenservice nodig. Om de klantenservice te ontlasten, bieden wij alvast één oplossing: automatische online afsprakensoftware. Hiermee kun je de klantenservice verbeteren door 24/7 bereikbaar te zijn voor het inplannen van afspraken. Dit werkt niet alleen heel prettig voor je klant, maar scheelt de klantenservice ook een hoop handmatige taken. De afspraken worden namelijk automatisch ingepland. Bij de juiste expert. Op een beschikbaar tijdstip. Rekening houdend met de interne capaciteitsplanning.

Klanttevredenheid meten via T:MEBLOCKR

Wil je monitoren hoe tevreden of ontevreden je klanten zijn? Maak dan gebruik van onze module Klanttevredenheid. Middels deze feature kun je je klant uitnodigingen voor een tevredenheidsonderzoek. Bijvoorbeeld kort nadat de afspraak is geweest of wanneer de afspraak net is gemaakt. Zo’n tevredenheidsonderzoek kun je maken aan de hand van een eigen template. Kies bijvoorbeeld voor een smiley-keuzemenu of een enquête via MailChimp. Het is ook mogelijk om je onderzoek te koppelen aan externe applicaties (zoals KlantInFocus of KCM) voor diepgaande analyses.