Van de nood een deugd gemaakt

Sinds 7 april werkt de de gemeente Koksijde met Timeblockr. Zij zijn de eerste gemeente die gebruik maakt van Gefaseerde Afspraken; een van de nieuwe modules die we in verband met de COVID-19 crisis vervroegd beschikbaar maakten. De implementatie moest in enkele dagen. Reden genoeg om ruim twee maanden later te vragen hoe de zaken ervoor staan in Koksijde

Siska Stockelynck

We spraken met Siska Stockelynck, afdelingshoofd bij het Gemeentebestuur van Koksijde. Siska vertelde hoe de gemeente Koksijde van een lastige situatie iets positiefs maakte.

 

Ongekend snel

Over de razendsnelle implementatie wordt nog steeds gesproken. Het gemeentebestuur had op donderdag besloten. Op vrijdag was het contract ondertekend en dinsdagochtend konden onze burgers online een afspraak maken voor het milieupark.

 

Positieve reacties van onze burgers

Toen de milieuparken op dinsdag 7 april na drie weken eindelijk weer open mochten verliep dit bij ons vlekkeloos. In andere gemeenten ontstonden enorme rijen en zelfs verkeersopstoppingen of bleven de recyclageparken gesloten uit vrees om wachtrijen. Daar waar het bij veel gemeenten klachten regende kregen wij complimenten en positieve reacties van onze burgers.

 

En van onze eigen mensen

We hebben contact opgenomen met Timeblockr op aanraden van de gemeente Veurne. Nu begrijpen we waarom zij enthousiast zijn. Timeblockr werkt eenvoudig. Het gaat probleemloos samen met onze software pakketten. Zo goed zelfs dat we ook van onze mensen complimenten krijgen over Timeblockr. Omdat het prettig werkt.

 

Meer voordelen en meer mogelijkheden

Nu we een tijdje met Timeblockr werken zien we steeds meer voordelen en mogelijkheden waar we Timeblockr kunnen inzetten. Op korte termijn om beter om te gaan met de Corona maatregelen op lange termijn voor andere diensten. Wordt vervolgd dus.