Klantvolgsysteem

Tegenwoordig doet men steeds meer online en is het verwachtingspatroon van de consument ook steeds vaker dat er direct in de behoefte kan worden voorzien. Zo geldt dat ook voor het inplannen van afspraken. Men wil daarvoor niet eerst bellen tijdens kantooruren of te wachten op een antwoord op een verstuurd mailtje. Een bedrijf dat niet aan dit verwachtingspatroon kan voldoen, loopt het risico om een klant aan een concurrent kwijt te raken die dat wel mogelijk maakt. Met een klantvolgsysteem als Timeblockr kunnen klanten eenvoudig afspraken inplannen wanneer het hen uitkomt. Uiteraard bepaal je zelf de tijden waarop de afspraak ingepland kan worden. De software is ook te gebruiken om afspraakverzoeken naar de klant te sturen. Bevestigings- en herinneringsmails en sms-jes worden automatisch verstuurd. Niet alleen enorm tijdbesparend, maar de kans op een no-show is hierdoor ook aanzienlijk lager.

Timeblockr als klantvolgsysteem

Doordat alles centraal wordt geregistreerd via Timeblockr kun je precies nagaan wanneer een klant in contact is getreden met je bedrijf en wanneer er afspraken zijn gepland. Deze informatie kan gebruikt worden om klanten te voorzien van persoonlijke aanbiedingen of informatie. Niet alleen levert Timeblockr een tijdsbesparing op, de diensten kunnen ook beter op bestaande klanten worden toegespitst. Het implementeren van Timeblockr als klanten volg systeem binnen de huidige bedrijfsprocessen is eenvoudig omdat het compatibel is met veel populaire software als Office 365, G Suite, AFAS, Mollie e.d. De plug-in is dan ook binnen een dag te implementeren. Vervolgens verzorgen wij de hosting, beveiliging, onderhoud en updates vanuit onze eigen locatie.

 

Timeblockr klant ontvangst systeem demonstratie

Wil je weten hoe Timeblockr binnen je organisatie ingezet kan worden als Klant Ontvangst Systeem? Plan dan een vrijblijvend gesprek of demonstratie waarin we de mogelijkheden persoonlijk met je doornemen. We kunnen dan meedenken met je specifieke situatie en je vragen direct beantwoorden.