Werkplekken reserveren bij de SED-organisatie

Dankzij COVID-19 is thuiswerken de norm. Maar wat als je even in alle rust op kantoor wil werken? De SED-organisatie vroeg T:MEBLOCKER om een toepassingsgebied te realiseren voor het reserveren van werk- en stilteplekken. Et voilà!

Afspraaksystemen voor burgers én eigen medewerkers 

De SED-organisatie is de overkoepelende werkorganisatie van drie Noord-Hollandse gemeenten: Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Binnen deze organisatie bundelen de drie gemeenten hun krachten, waardoor ze een hele hoop kennis en expertise in huis hebben. Zo zorgt de SED-organisatie er bijvoorbeeld voor dat burgers eenvoudig en snel een gemeentelijke afspraak kunnen maken. En dat dankzij het geïntegreerde afsprakensysteem van T:MEBLOCKR!  

Maar dat is niet waar dit artikel over gaat… Voor de SED-organisatie mochten wij namelijk aan de slag met nóg een afsprakensysteem. Ditmaal eentje voor de interne medewerkers. Waarom? Dankzij COVID-19 mag er maar een beperkt aantal mensen per dagdeel fysiek aanwezig zijn op kantoor. Om op kantoor werken toch mogelijk te maken, had de SED-organisatie behoefte aan een reserveringssysteem voor werk- en stilteplekken. Op deze pagina lees je alles over dit gloednieuwe, op maat gemaakte domein.  

In enkele muisklikken reserveren

Medewerkers van de SED-organisatie werken zoveel mogelijk thuis. Om aan alle coronamaatregelen te voldoen, is er namelijk maar een beperkt aantal werkplekken beschikbaar, verdeeld over drie locaties. Wil je als medewerker een bureau reserveren voor een bepaald dagdeel? Dan kan je eenvoudig en snel je plekje vastleggen via het bestaande intranet. 

(klik voor vergroting)

De reservering is binnen enkele muisklikken een feit, mede dankzij de superhandige T:MEBLOCKR-module Single Sign-On. Hiermee worden de persoonsgegevens automatisch ingevuld op basis van de informatie die al bekend is in het bestaande systeem. Vervolgens zie je alleen de dagdelen die nog beschikbaar zijn. Is je reservering afgerond? Dan is het aftellen geblazen. Komt je gereserveerde dagdeel dichterbij? Dan krijg je vanzelf een automatische notificatie met een herinnering. Dit is niet alleen handig voor de medewerker, maar ook voor de organisatie zelf. Zo’n notificatie beperkt het aantal no-shows namelijk aanzienlijk, waardoor alle werk- en stilteplekken ook daadwerkelijk benut worden. 

“Met T:MEBLOCKR houden we goed grip en overzicht op de bezetting van onze kantoren. We kunnen eenvoudig het aantal beschikbare werkplekken, afhankelijk van geldende corona-maatregelen, verhogen of verlagen.” – Lindy Waldeck SED

 

Razendsnelle realisatie  

Voor de SED-organisatie hebben we alles uit de kast gehaald om een maatwerk afsprakensysteem te realiseren. En dat in amper een maand tijd! Naast deze razendsnelle realisatie zijn we trots op de schaalbaarheid van deze applicatie: “Toen de applicatie eenmaal stond, hebben we een training gegeven over de werking van het nieuwe domein. Daarna hebben we de applicatie overgedragen aan de functioneel beheerders van de SED-organisatie. Op die manier kunnen zij eventuele aanpassingen en uitbreidingen zelf uitvoeren. Komen ze er niet uit, dan staan wij natuurlijk paraat!”

Vrijblijvende demo aanvragen 

Wil je meer voordelen ontdekken over reserveringen van werkplekken? En ben je benieuwd of het afspraken systeem van T:MEBLOCKR iets is voor jouw organisatie? Vraag dan een vrijblijvende demo aan. Wil je op voorhand wat meer informatie ontvangen? Bel of mail ons dan gerust even. Waar een wil is, is T:MEBLOCKR!