Online afsprakenplatform voor gemeenten Koksijde en Arnhem

Net een kindje gekregen? Je rijbewijs gehaald? In het huwelijksbootje gestapt? Allemaal memorabele gebeurtenissen die je bij de gemeente moet laten registreren. Met T:MEBLOCKR zorgen we ervoor dat gemeente-inwoners zélf hun afspraak kunnen maken. Digitaal via ons afsprakenplatform. Wanneer het hén uitkomt. Ook als het gaat om minder memorabele zaken zoals een afspraak bij de milieustraat of een afspraak met een WMO-consulent.

Op deze pagina lees je hoe ons afsprakenplatform onder andere gemeente Koksijde en gemeente Arnhem ondersteunt.

✓ Burgers maken zélf online hun afspraak
✓ Je bespaart tijd en biedt inwoners meer gemak
✓ Volledig geïntegreerd in eigen huisstijl
✓ 100% veilig en digitoegankelijk

Op afspraak naar het milieupark in gemeente Koksijde

We nemen je even mee terug naar de eerste coronagolf. Dit was voor veel mensen hét uitgelezen moment om het huis eens goed op te ruimen. Ladingen met vuil waren klaar voor de stort. Maar tegelijkertijd waren de milieuparken gesloten dankzij de lockdown. Ook de Vlaamse gemeente Koksijde liep tegen deze uitdaging aan. Zij klopten daarom bij TIMEBLOCKR aan voor een digitaal afsprakenplatform voor hun milieuparken.

Razendsnel (lees: binnen een week) hebben we voor de gemeente een online afsprakenplatform geïmplementeerd. Via dit systeem kunnen de inwoners zelf hun afspraak maken voor het milieupark. En wat bleek? Toen de milieuparken weer opengingen, verliepen de bezoeken vlekkeloos. Geen wachtrijen. Geen verkeersopstoppingen. Geen gedoe. Siska Stockelynck (Directeur Ruimte en Infrastructuur bij gemeentebestuur Koksijde): “Daar waar het bij veel gemeenten klachten regende, kregen wij complimenten en positieve reacties van onze burgers.”

Flink uitgebouwd na coronatijd
T:MEBLOCKR werd in eerste instantie ingezet voor een corona-gerelateerd probleem. Maar, inmiddels gebruikt gemeente Koksijde ons platform voor véél meer zaken. Zo kunnen inwoners nu ook digitaal afspraken maken voor Burgerzaken, Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) en de dienst ICT en Jeugd. Kortom: alle gemeente-inwoners kunnen gemakkelijk zelf een afspraak maken, waar ze ook voor komen. En voor de medewerkers van de gemeente resulteert T:MEBLOCKR in gemak en een efficiënte planning. Afspraken die je goed kunt voorbereiden en waar nodig nog kunt wijzigen.

Inwoners van gemeente Arnhem schakelen zélf hulp in

Zelfredzaamheid staat in de gemeente Arnhem hoog op de agenda. Inwoners kunnen daarom dankzij T:MEBLOCKR zélf een afspraak maken met een coach, zorgverlener of bijvoorbeeld een huiswerkbegeleider. Laten we een voorbeeld nemen: mevrouw Jansen heeft huishoudelijke hulp nodig. Zij gaat naar de website van gemeente Arnhem en kan daar direct online een afspraak maken met een consulent. Haar afspraakverzoek komt bij de gemeente binnen en wordt beoordeeld. Is de afspraak goedgekeurd? Dan krijgt mevrouw Jansen een e-mail en SMS met de afspraakbevestiging. Een beschikbare consulent komt bij mevrouw Jansen op bezoek en bespreekt met haar de mogelijke oplossingen. Niet veel later staat er huishoudelijke hulp op de stoep. Fijn!

Via het volledig geïntegreerde afsprakenplatform geven we de gemeente-inwoners van Arnhem dus zelf de regie. Zij kunnen 24/7 afspraken inplannen. Wanneer het hen uitkomt. Welk apparaat ze ook gebruiken.

In een notendop: T:MEBLOCKR…

  • …bespaart tijd | De burger plant zelf zijn afspraak in. Dat bespaart een hele hoop tijd. Voor hem, maar ook voor jou en je collega’s. De afspraak wordt automatisch ingeschoten bij de juiste medewerker en er zijn geen handmatige belletjes of mailtjes meer nodig.
  • …verbetert dienstverlening | Een afspraak maken is zo gebeurd. De burger surft naar de gemeentewebsite wanneer het hem uitkomt. Binnen een aantal klikken is de afspraak een feit. Bovendien wordt de burger nog enkele keren herinnerd aan de afspraak via e-mail en SMS.
  • …is volledig geautomatiseerd | Afspraken worden automatisch ingepland bij de juiste medewerker, op een beschikbaar tijdstip.
  • …is gekoppeld aan interne agenda’s | Dubbele afspraken zijn verleden tijd. T:MEBLOCKR kijkt automatisch naar de beschikbaarheid van interne agenda’s. Hierbij lezen wij nooit privégegevens uit; we zien alleen waar er nog capaciteit is.
  • …zorgt voor minder no-shows | De burger ontvangt altijd een bevestigingsmail, een herinnering via e-mail én een SMS. Geheel afgestemd op de tone of voice van de gemeente. Het aantal no-shows daalt aanzienlijk, beloofd.

Gratis demo aanvragen

Werk je zelf ook bij een gemeente? En wil je je burgers zo goed mogelijk van dienst zijn én jezelf een hele hoop werk besparen? Vraag dan een gratis demo aan en ervaar T:MEBLOCKR zelf.