De 6 voordelen van een zakelijk videogesprek

Nu we massaal aan huis gekluisterd zijn is videobellen een dagelijkse gang van zaken. Maar wat als je bij de gemeente werkt en veel vertrouwelijke gesprekken voert? Of als notaris of bankadviseur belangrijke documenten moet doornemen met de cliënt én een sterke relatie wilt opbouwen? Is videobellen dan wel ideaal? Het antwoord is: ja! Videobellen biedt verrassend veel voordelen. Zo kan je je joggingsbroek gewoon aanhouden, hoef je de auto niet in te stappen en het is veilig. Benieuwd naar alle pre’s van videobellen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1 | Videobellen bespaart (reis)tijd

Het is misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel: videobellen bespaart tijd. En wat is nu kostbaarder dan tijd? Zorg ervoor dat je elke minuut van je dag goed besteedt en stap over op zakelijk videobellen. Dit heeft niet alleen voordelen voor jou, maar ook voor je klanten en je collega’s. Voortaan hoef je alleen maar achter je computer te kruipen en het deelnamelinkje aan te klikken. Gewoon vanuit huis. Geen last meer van lange reisafstanden, files en overvolle treincoupés. T:MEBLOCKR neemt ook de administratieve handelingen uit handen, zoals het inplannen bij de juist persoon en het bevestigen van de afspraak.

#2 | Persoonlijke en sterke klantrelatie

In ons privéleven bellen we steeds vaker mét beeld. En ook in de zakelijke wereld wordt beeldbellen steeds vaker ingezet. Het voordeel? Videobellen is een stuk persoonlijker. Je kunt elkaar rechtstreeks zien en elkaars non-verbale communicatie lezen. Daarnaast is videobellen net zo eenvoudig als ‘gewoon’ bellen. Zeker als je gebruikmaakt van de videofunctionaliteit van T:IMEBLOCKR, want dit is volledig geïntegreerd in ons afsprakensysteem. Via co-browsing werkt het eenvoudig & snel op elke browser, pc of smartphone. Zowel de klant als de medewerker heeft geen programma- of IT-kennis nodig.

#3 | Een corona-proof gesprek 

In de huidige anderhalvemetersamenleving zijn live-afspraken lastig te faciliteren. Want hoe zorg je ervoor dat je genoeg afstand kunt houden tot anderen? En hoe voorkom je volle wachtruimtes? De oplossing is hier: videobellen. Op die manier kun je perfect een corona-proof gesprek voeren. En zijn er tóch een aantal wachtenden voor je? Dan word je door de videocall-software opgevangen in een digitale wachtkamer opgevangen. Ook helemaal corona-proof. 

#4 | Veilig online documenten doornemen, conform AVG wetgeving

Heb je een belangrijke afspraak bij de gemeente, de notaris of een makelaar? En moet je persoonlijke documenten overhandigen of samen doornemen? Dan lijkt een videogesprek misschien niet de meest veilige optie. Maar, niets is minder waar. Kies je voor de videocall-software van T:MEBLOCKR, dan weet je zeker dat het gesprek verloopt via een beveiligde verbinding, met hosting in de EU conform AVG wetgeving. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je scherm te delen en te chatten. Ook kun je eenvoudig online documenten delen en er realtime aantekeningen in maken. 

#5 | Meer verkopen en conversie door eenvoudig je product te demonstreren

Wil je een product demonstreren? Of wil je een tour geven door je showroom? Dan kun je jouw (potentiële) klant via een videoverbinding gemakkelijk meenemen in je verhaal. Ook kun je op die manier nog meer van jezelf en van je bedrijf laten zien. 

En via T:MEBLOCKR plan je niet alleen simpelweg videogesprekken; ons systeem gaat veel verder. Zo kun je op basis van het videogesprek gemakkelijk een vervolgafspraak inplannen, bijvoorbeeld voor een offerte. Plan dit gelijk bij de juiste collega in, zo geregeld. Wil je je klanten de mogelijkheid geven om zonder afspraak te videobellen? Ook dat is mogelijk dankzij de software van T:MEBLOCKR.

#6 | Meerdere mensen in één keer bereiken

Videobellen is heel efficiënt. Je kunt namelijk meerdere mensen in één keer bereiken. Wil je bijvoorbeeld een webinar geven, je product demonstreren of interne trainingen? Stuur dan slechts één linkje rond naar de geïnteresseerden en kies zelf hoeveel er deel kunnen nemen. Gedurende de digitale sessie kan de host direct vragen beantwoorden en de interactie aangaan. En het mooie is dat je alle deelnemers vervolgens kan laten opvolgen door de afdeling sales. Tip: binnen de videocall-software van T:MEBLOCKR kun je de online sessies opnemen zodat je ze later met anderen kunt delen.

Zo haal je alles uit het gesprek

 • Eenvoudig beheer
 • Virtuele wachtkamer
 • Chatmodule
 • Afspraken boeken
 • Whiteboard om te tekenen
 • Veilige data (HTTPS / ISO)
 • Scherm delen
 • Bestanden delen en samen bewerken
 • Webinars
 • Meertalig
 • Whitelabel
 • API voor developers

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van videobellen voor jouw organisatie? Vraag dan een vrijblijvende demo aan, of mail of bel (0186-640900) ons even. Waar een wil is, is T:MEBLOCKR!