10 klantprocessen waarbij Videobellen je nóg dichter bij de burger brengt

In de digitale transformatie van vandaag de dag, verandert technologie continu de wijze waarop organisaties werken. Consumenten en burgers raken gewend aan communiceren via de kanalen van hun voorkeur. Veel gemeenten zetten in op een multichannel communicatie beleid en staan de burger te woord via diverse kanalen. Je kunt hierbij denken aan contactformulieren, e-mail, telefoon, live chat en whatsapp. Het innoveren van digitale service wint terrein op het maken van fysieke afspraken.

De volgende stap in digitale innovatie is Videobellen. Videobellen brengt je nóg dichter bij de burger door de combinatie van digitaal gemak en een persoonlijke touch. Videobellen bespaart burgers reistijd, waarbij je alsnog bouwt aan een persoonlijke en sterke klantrelatie. En je maakt gespecialiseerde kennis van jouw medewerkers beschikbaar voor iedereen, overal.

Toepassingen voor Videobellen met burgers bij gemeenten

Er zijn al diverse gemeenten en andere organisaties binnen de publieke sector die videobellen met hun burgers. Voor welke klantprocessen is Videobellen geschikt? We lichten 10 klantprocessen voor je uit, die we onderverdelen in de toepassingsgebieden Sociaal Domein, Vergunningen en Klantcontactcentrum (KCC) & Burgerzaken.

Sociaal Domein

Binnen het Sociaal Domein kan Videobellen uitkomst bieden bij de eerste inventarisatie. Bijvoorbeeld wanneer een inwoner in aanmerking komt voor schuldhulpverlening. Of bij het vinden van werk. Ook kunnen aanvullingen op huisbezoeken of aanvragen van voorzieningen worden ondersteund met behulp van Videobellen. Bijvoorbeeld als er een tolk benodigd is.

 

✓ Werk vinden

✓ Schuldhulpverlening

✓ Aanvragen van voorzieningen

✓ Aanvulling op huisbezoeken

Vergunningen

Vergunningen behandelen met behulp van Videobellen is efficiënt en het bespaart burgers en ondernemers tijd. Doorloop, bijvoorbeeld, samen documenten, verstrek informatie, geef persoonlijk toelichting en beantwoord vragen op vergunningsaanvragen. Bij een aanvraag voor een bouwvergunning, kunnen burgers via T:MEBLOCKR direct foto’s of schetsen van de gewenste verbouwing uploaden. Door de aanvraag via Videobellen te bespreken, bespaar je burgers en ondernemers (reis)tijd, terwijl je ze ondertussen persoonlijk informatie geeft over de omgevingsvergunning, het bestemmingsplan, het vestigen van een bedrijf of het veranderen van het gebruik van woonruimte.

 

✓ Documenten doorlopen

✓ Bouwvergunning doornemen

Extra informatie opvragen

Klantcontactcentrum (KCC) & Burgerzaken

Het klantcontactcentrum en Burgerzaken meer toegankelijk maken voor burgers, kan eenvoudig met behulp van Videobellen. Heeft een inwoner vragen over, bijvoorbeeld, hoe een geboorteaangifte kan worden gedaan, dan kan het verstrekken van informatie via een digitale afspraak uitkomst bieden. Of je kunt aanstaande bruidsparen vertellen wat er allemaal mogelijk is rondom het organiseren van een huwelijk. Daarnaast kan Videobellen uitkomst bieden, wanneer een inwoner een wat complexere vraag heeft. Je helpt hem of haar namelijk heel gemakkelijk verder met één contactmoment.

 

En ook binnen het klantcontactcentrum en Burgerzaken, kan een tolk via Videobellen uitkomst bieden in de communicatie met inwoners. Spreekt een inwoner geen Nederlands, bijvoorbeeld bij de eerste inschrijving, dan kan met behulp van een tolk de afspraak worden behandeld.

 

✓ Informatie verstrekken

✓ Klantenservice

✓ Gesprekken met een tolk

Voordelen van Videobellen

Het bespaart reistijd

Kruip achter de computer en klik op het deelnamelinkje. Zonder lange reisafstanden, files en overvolle treinen of bussen.

Persoonlijke en sterke klantrelatie

Zie elkaar rechtstreeks en lees elkaars non-verbale communicatie. Dat maakt Videobellen een sterke en persoonlijke manier van communiceren.

Een corona-proof gesprek

Bewaar voldoende afstand, voorkom volle wachtruimtes of spreek elkaar veilig online bij lichte klachten.

Veilig online documenten doornemen conform AVG-wetgeving

Deel schermen of gebruik de chat. Met een beveiligde verbinding en hosting binnen de EU, doe je dit geheel veilig en conform de AVG-wetgeving.

Volg je gesprek op

Maak eenvoudig vervolgafspraken en plan dit gelijk bij de juiste collega in.

Meerdere mensen in één keer bereiken

Betrek meerdere geïnteresseerden bij het gesprek. Door de deelnamelink naar de juiste personen rond te sturen, bereik je eenvoudig meerdere mensen in één keer.

Meer weten?

Wil je weten of Videobellen iets kan betekenen voor jouw organisatie? We leggen je graag uit hoe dit jouw organisatie kan helpen veilig én gemakkelijk te werken.