4 redenen om te kiezen voor Single Sign-On (SSO) 

Single Sign-On (SSO) staat voor veiligheid én gemak. Je logt één keer in op het eigen organisatiesysteem. Vervolgens krijg je toegang tot alle gekoppelde systemen, bijvoorbeeld tot het afsprakensysteem T:MEBLOCKR. Maar hoe werkt SSO? Is het veilig? En wat zijn de voordelen van Single Sign-On? Wij nemen je mee in de wereld van SSO.

Wat is Single Sign-On (SSO)? 

Single Sign-On is een authenticatiemodule waarmee je – door ingelogd te zijn in je organisatie account – in één keer toegang krijgt tot meerdere applicaties. Met slechts één gebruikersnaam en één wachtwoord. SSO zorgt ervoor dat je geen tientallen inloggegevens hoeft te onthouden of eindeloos wachtwoorden hoeft te resetten. Dit maakt werken een stuk efficiënter en bovendien véél veiliger. Het voorkomt ook dat je te simpele wachtwoorden gebruikt voor extra applicaties.   

Hoe werkt Single Sign-On in de praktijk? 

Wanneer een gebruiker in het organisatiesysteem inlogt en wordt vertrouwd, krijgt hij automatisch toegang tot andere gekoppelde applicaties. Tijdens het inloggen wordt er een authenticatietoken aangemaakt en opgeslagen. Elke applicatie die gekoppeld is en geopend wordt, bevestigt automatisch jouw identiteit. Et voilà: de toegang is verleend! Zonder elke keer het wachtwoord in te typen.  De koppeling zal gaan via Microsoft Azure Active Directory (AD), of Active Directory Federation Services (ADFS).

4 voordelen van Single Sign-On 

T:MEBLOCKR werkt ook met Single Sign-On. Hierdoor kun je via je organisatieaccount ons online afsprakensysteem in. Dat is 100% veilig, in lijn met de regelgeving én heel gebruiksvriendelijk. We sommen alle voordelen van SSO op: 

 • Meer gebruiksgemak
  Met slechts één gebruikersnaam en wachtwoord log je in op alle systemen en apps die gekoppeld zijn aan het organisatieaccount. Zo stap je in één muisklik binnen in het dashboard van T:MEBLOCKR. Naadloos en snel. Dit scheelt veel tijd en een hoop frustraties. Beloofd.
 • Je hoeft maar één inlogcode te onthouden
  Omdat je alle applicaties bereikt met één inlogcode, hoef je dus maar één gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden. Dit voorkomt het gebruik van simpele onveilige wachtwoorden en het vaker intypen van wachtwoorden, waardoor je organisatie minder kwetsbaar is voor hacks.
 • Betere beveiliging van systemen
  Single Sign-On is 100% veilig en waterdicht. Het organisatieaccount kan namelijk beveiligd worden met een multi-factor-authenticatie. Daarnaast checkt de authenticatietoken continu de identiteit van de gebruikers. De overheid raadt SSO zelfs aan in het kader van online veiligheid (BIO/EU wetgeving).
 • Centraal gebruikersbeheer en rechten
  Heb je een nieuwe collega? Of gaat er juist een collega uit dienst? Je beheert hun accounts via het organisatieaccount en SSO. De toegang tot applicaties wordt automatisch aan- of uitgezet. Wil je niet dat iedereen toegang heeft tot alle systemen of applicaties? Via SSO kun je diverse gebruikersrollen instellen, bijvoorbeeld op basis van functie of afdeling en daarmee toegang verlenen.

Hoe werkt de Single Sign-On module van T:MEBLOCKR? 

Eén van onze credo’s is: “Tijdbesparing door automatische planning & communicatie”. Daarom zijn wij fan van Single Sign-On. Hiermee kun je snel, eenvoudig en veilig inloggen in het T:MEBLOCKR-dashboard vanuit je eigen systeem. En treedt een medewerker uit dienst? Dan hoeft alleen het organisatie-account geblokkeerd te worden. Daarmee stopt automatisch de toegang tot het T:MEBLOCKR-dashboard. Efficiënter kan niet, toch? SSO wordt geactiveerd op basis van Azure AD (Active Directory) of ADFS (Active Directory Federation Services), beide via Microsoft.

Meer weten over de Single Sign-On module van T:MEBLOCKR? We leggen je graag uit hoe dit jouw organisatie kan helpen veilig én gemakkelijk te werken