Voorkom No-Shows

Je klanten of burgers hebben een afspraak gemaakt, mooi! Veel bedrijven kampen met het probleem dat klanten niet komen opdagen, zeker nu er door de coronacrisis meer op afspraak wordt gewinkeld en gereserveerd. Hoe zorg je er nu voor dat ze ook op komen dagen en het geen “no-shows” worden (klanten die niet komen)?  T:MEBLOCKR helpt no-shows voorkomen, zodat je geen omzet verliest en een efficiënte planning houdt.

Minder no-shows door SMS herinnering 

Uit onderzoek en ervaring bij onze klanten blijkt dat een SMS goed wordt geopend én gelezen. Juist omdat we tegenwoordig te veel e-mails krijgen, maar wel veel de mobiele telefoon gebruiken. En de SMS wordt ook afgeleverd als er geen wifi-verbinding is. T:MEBLOCKR stuurt naast de e-mail ook automatisch een SMSje ter herinnering van de afspraak. De tijd is zelf in te stellen, bijvoorbeeld 2 uur van te voren. Deze notificatie zorgt ervoor dat de klant weet dat er een afspraak is, maar ook gelijk waar, wanneer en eventueel met wie. Een SMS bericht wordt beschouwd als een laagdrempelige, persoonlijke manier van communiceren. De tekst is zelf in te stellen. Een afspraakherinnering per SMS is dus niet alleen effectief vanwege het verlagen van het aantal ‘no-shows’. Deze SMS service wordt zeer gewaardeerd door de ontvangers en vergroot de klanttevredenheid.

Voordelen

1. Een SMSje kost bijna niets en zorgt voor een efficiënte planning en besparing in de kosten door het voorkomen van “no-shows”.
2. Wordt automatisch verstuurd door T:MEBLOCKR en is per product aan/uit te zetten
3. Bepaal zelf de tekst van het SMS bericht en wanneer de SMS wordt verstuurd.
4. Verhoog je serviceniveau op een snelle en simpele manier, want klanten waarderen zo’n reminder en zien het als positieve communicatie.

Minder no-shows door goede informatie 

Door vanaf het eerste moment goede informatie te geven aan de klant, voorkom je problemen met de afspraak, no-shows, of een niet goed voorbereide afspraak. Denk aan het informeren om specifieke zaken mee te nemen. In T:MEBLOCKR kun je bij de afspraak extra informatie tonen, zoals het meenemen van een pasfoto, bouwtekening of andere info.

Minder no-shows door eenvoudig wijzigen 

Wij sturen automatisch een duidelijke e-mail in jouw huisstijl, waar de klant meteen de details ziet over de afspraak, tijd en locatie. Komt er onverhoopt iets tussen? Dan kan de afspraak gelijk eenvoudig gewijzigd worden door de klant zelf (afhankelijk van ingestelde condities), via de link uit de e-mail. Het verlagen van deze drempel bij de klant, zonder lastige extra mailtjes of telefoontjes, voorkomt ook no-shows.

Meer weten?

Je kunt dit zelf eenvoudig per product aan- of uitzetten via Producten > Wijzigen > SMS herinnering. Meer informatie over onze gratis SMS module voor automatische notificaties?

Neem contact met ons op