T:MEBLOCKR helpt ook tijdens COVID-19

De Corona situatie heeft veel invloed op organisaties. Je wilt graag klanten ontvangen, het is handig als ze zelf 24/7 een afspraak kunnen maken en je moet voldoen aan regels. Het werken op afspraak biedt ook mogelijkheden, zoals persoonlijk advies of video-bellen. Hoe ga je hier mee om? T:MEBLOCKR zorgt dat je goed op afspraak kunt werken én komt tegemoet in de kosten.

Winkels open op afspraak! 

Mits ze voldoen aan de regels*:
1. Op afspraak met tijdslots
2. Maximum aantal klanten
3. Registratie van bezoekers
4. Videobel afspraken

1. Werken op afspraak met tijdslots

T:MEBLOCKR is klantgericht. Zij kunnen zelf 24/7 online een tijdslot reserveren, vertrouwd en professioneel via jouw website. Zo voorkom je handmatige e-mails en telefoontjes én ben je altijd bereikbaar, ook ’s avonds. De klant ontvangt automatisch een bevestiging per email en/of SMS, om “no-shows” te voorkomen. Met ons afsprakensysteem voldoe je aan de regels, zoals minimaal 4 uur van tevoren een afspraak inplannen. Met ook de mogelijkheid voor een ‘afrondingstijd’, bijvoorbeeld om de klant de winkel uit te begeleiden, of een ruimte te desinfecteren.

2. Maximum aantal klanten, minimale tijdsloten

Hoe gebruik je de capaciteit van bijvoorbeeld een winkel, zwembad of vergaderzaal optimaal? Uitgaande van 1,5 meter afstand en een beperkte capaciteit. Met T:MEBLOCKR worden afspraken al automatisch bij de juiste beschikbare medewerker, afdeling of ruimte ingepland. Daarnaast kun je een maximum instellen; per locatie, of zelfs per verdieping, rekening houdend met het aantal medewerkers. Zo voorkom je teveel bezoekers op hetzelfde moment in je winkel. Ook is de minimale afspraakduur van 10 minuten instelbaar. Uiteraard kan er voor langere afspraken een andere tijdsduur gekozen worden.

3. Registratie van bezoekers

De overheid eist dat je de bezoekers registreert. Zo kan er gewaarschuwd worden als er een COVID-19 melding is. Met T:MEBLOCKR worden de gegevens van de bezoekers (volgens AVG/GDPR) bewaard, voor een zelf te kiezen periode. Geen handmatige administratie nodig, dus dat bespaart veel tijd. Je kunt ook eenvoudig per dag of zoekend op een persoon, de nodige gegevens vinden.

4. Videobel afspraken

Niet iedereen vindt fysiek afspreken nu prettig en soms is de capaciteit er niet. Een afspraak op afstand met videobellen is de perfecte oplossing. Je zit niet in dezelfde fysieke ruimte, wat nu veiliger is. Bijkomend voordeel is ook dat er reistijd bespaart wordt, bijvoorbeeld als adviseur of vertegenwoordiger. Via T:MEBLOCKR en geïntegreerde videobel-afspraken kun je elkaar zien, documenten of je scherm delen en chatten. Dit zorgt voor een persoonlijke en waardevolle afspraak.

T:MEBLOCKR werkt makkelijk voor jou én de klant

✔ Meer afspraken; klanten kunnen zelf 24/7 eenvoudig een afspraak maken. Ze ontvangen ook een automatische e-mail/SMS bevestiging en herinnering.
✔ Tijdbesparing; afspraken worden automatisch ingepland bij een beschikbare medewerker met de juiste expertise.
✔ Inzichtelijk; medewerkers kunnen via het planbord afspraken en details inzien, afspraken maken en wijzigen.
✔ 100% veilig; data wordt gehost volgens hoogste overheidsrichtlijnen conform ISO, EN en GDPR standaarden.

Meer weten over hoe T:MEBLOCKR jouw organisatie kan ondersteunen?

Neem contact met ons op

De regels* zoals opgesteld door de Overheid.