T:MEBLOCKR helpt ook tijdens COVID-19

De Corona situatie heeft veel invloed op organisaties. Je wilt graag klanten ontvangen, het is handig als ze zelf 24/7 een afspraak kunnen maken en je moet voldoen aan regels. Het werken op afspraak biedt ook mogelijkheden, zoals persoonlijk advies of video-bellen. Hoe ga je hier mee om? T:MEBLOCKR zorgt dat je goed op afspraak kunt werken én komt tegemoet in de kosten.

Winkels open op afspraak! 

Mits ze voldoen aan de regels*:
1. Op afspraak met tijdslots
2. Maximum aantal klanten
3. Registratie van bezoekers
4. Videobel afspraken

1. Werken op afspraak met tijdslots

T:MEBLOCKR is klantgericht. Zij kunnen zelf 24/7 online een tijdslot reserveren, vertrouwd en professioneel via jouw website. Zo voorkom je handmatige e-mails en telefoontjes én ben je altijd bereikbaar, ook ’s avonds. De klant ontvangt automatisch een bevestiging per email en/of SMS, om “no-shows” te voorkomen. Met ons afsprakensysteem voldoe je aan de regels, zoals minimaal 4 uur van tevoren een afspraak inplannen. Met ook de mogelijkheid voor een ‘afrondingstijd’, bijvoorbeeld om de klant de winkel uit te begeleiden, of een ruimte te desinfecteren.

2. Maximum aantal klanten, minimale tijdsloten

Hoe gebruik je de capaciteit van bijvoorbeeld een winkel, zwembad of vergaderzaal optimaal? Uitgaande van 1,5 meter afstand en een beperkte capaciteit. Met T:MEBLOCKR worden afspraken al automatisch bij de juiste beschikbare medewerker, afdeling of ruimte ingepland. Daarnaast kun je een maximum instellen; per locatie, of zelfs per verdieping, rekening houdend met het aantal medewerkers. Zo voorkom je teveel bezoekers op hetzelfde moment in je winkel. Ook is de minimale afspraakduur van 10 minuten instelbaar. Uiteraard kan er voor langere afspraken een andere tijdsduur gekozen worden.

3. Registratie van bezoekers

De overheid eist dat je de bezoekers registreert. Zo kan er gewaarschuwd worden als er een COVID-19 melding is. Met T:MEBLOCKR worden de gegevens van de bezoekers (volgens AVG/GDPR) bewaard, voor een zelf te kiezen periode. Geen handmatige administratie nodig, dus dat bespaart veel tijd. Je kunt ook eenvoudig per dag of zoekend op een persoon, de nodige gegevens vinden.

4. Videobel afspraken

Niet iedereen vindt fysiek afspreken nu prettig en soms is de capaciteit er niet. Een afspraak op afstand met videobellen is de perfecte oplossing. Je zit niet in dezelfde fysieke ruimte, wat nu veiliger is. Bijkomend voordeel is ook dat er reistijd bespaart wordt, bijvoorbeeld als adviseur of vertegenwoordiger. Via T:MEBLOCKR en geïntegreerde videobel-afspraken kun je elkaar zien, documenten of je scherm delen en chatten. Dit zorgt voor een persoonlijke en waardevolle afspraak.

Een compleet afsprakensysteem

T:MEBLOCKR maakt het jou en de klant ontzettend makkelijk. Via de afspraakmodule op jouw website kan de klant zelf een afspraak inplannen. Daarbij kan op basis van de locatie direct de dichtstbijzijnde vestiging worden geselecteerd. Voor de afspraak wordt vervolgens automatisch gezocht naar een beschikbare medewerker met de juiste kennis. De afspraak komt ook direct in de agenda en de klant ontvangt automatisch een bevestiging en email/SMS herinnering met de nodige informatie, zodat je geen ‘no-shows’ krijgt. Zo heb jij de tijd om de service te bieden die een klant verdient.

Meer weten?

Wij helpen al veel bedrijven en gemeenten met het werken op afspraak, ook in deze Corona situatie. Wij kunnen in 1 dag live op je eigen website.
Meer weten over hoe T:MEBLOCKR jouw organisatie kan ondersteunen?

Neem contact met ons op

De regels* zoals opgesteld door de Overheid.

Lees hier meer over afspraakbeheer voor vaccinatiecentra (burgers en medewerkers).