“Coaches moeten aan de keukentafel zitten. Niet aan de administratie.”

In november 2013 is de gemeente Arnhem begonnen een koersnota informatievoorziening Sociaal Domein op te stellen. De uitwerking volgde in 2014; Landschap Sociaal Domein.

Een van onze belangrijkste doelstellingen was om de zelfredzaamheid van onze inwoners te vergroten. Zij moeten zelf in staat zijn om afspraken te maken voor zaken zoals huiswerkbegeleiding en hulp in de huishouding. Bekijk de animatie over het hele proces:

Meer dan 500 zorgaanbieders. 6.000 producten

Binnen het sociaal domein gaat het over veel meer dan huiswerkbegeleiding en hulp in de huishouding. In totaal hebben we te maken met 6.000 producten van 500 zorgaanbieders. De gemeente Arnhem heeft 220 coaches en 8 wijkteams. Onze burgers moeten online hiervoor afspraken kunnen inplannen, alle activiteiten moeten geregistreerd worden en de termijnen bewaakt. Geen eenvoudige opgave.

Green field

Wij geven er de voorkeur aan te werken met ‘proven technology’ met een innovatief karakter. Deze technologie moet passen in een ‘Green field benadering’. Dit houdt in dat we eerst kritisch onze processen bekijken en deze verbeteren. Pas dan zoeken we de software die deze processen kan ondersteunen. Immers, de software moet onze processen ondersteunen en niet andersom. Daarbij moet het eenvoudig en prettig werken. Tenslotte is het belangrijk dat er zo min mogelijk koppelingen nodig zijn. Al met al zijn we uitgekomen bij T:meblockr. Vanaf het ontwerp van deze hoogwaardige plug-in voor planning en afspraakbeheer staan integratie en implementatie met bedrijfsprocessen voorop. Bovendien werkt T:meblockr op basis van integraties in plaats van (harde) koppelingen in plaats van ( harde) koppelingen.

Ultieme prestatie

De implementatie met T:meblockr verliep voorspoedig. Binnen 6 weken draaide alles en konden alle 220 coaches er mee uit de voeten. Na 6 maanden finetunen stond het als een huis. Wat ons betreft een ultieme prestatie. T:meblockr viel op door urgentiebesef, snelle opvolging en door goed mee te bewegen.

Werk & Inkomen

Voor de implementatie hadden we met betrekking tot Werk & Inkomen te kampen met veel ‘no shows’ en leidde het vrije inloop beleid tot onrust bij onze consulenten. Nu werken we op afspraak. No shows en onrust zijn verleden tijd. En daar bleef het niet bij. Door de handige reminders van T:meblockr zijn het aantal iteraties per case fors gedaald. Zo hebben we meer duidelijkheid gecreëerd voor onze inwoners en zijn we tegelijkertijd veel effectiever gaan werken.

Onverwacht koploper

Doorgaans streven we niet de technologisch meest vooruitstrevende gemeente van Nederland te zijn. We prefereren de combinatie van ‘proven technology’ met een innovatief karakter. Ook werken we eerst een en ander zorgvuldig uit in een degelijke business case. In deze situatie heeft dit, samen met de technologie van T:meblockr en de inzet van hun mensen, er toe geleid dat we technologisch koploper zijn geworden. Zonder het hoofddoel, de zelfredzaamheid van onze burgers te verbeteren, uit het oog te verliezen. Hierin zijn we zonder meer geslaagd. Tegelijkertijd zien we ook veel minder no shows en zijn we veel efficiënter gaan werken. We geven onze inwoners meer duidelijkheid en kunnen beter hun verwachtingen managen. Kortom, prettiger voor inwoners én medewerkers.

T:MEBLOCKR

Premium online afspraakbeheer

T:meblockr is een hoogwaardige plug-in voor planning en afspraakbeheer. Meer service naar je klanten, hogere online conversie en een efficiëntere organisatie. T:meblockr is gericht op ondersteuning van bedrijfsprocessen waar tijd en capaciteit een rol speelt. Bij de bouw van T:meblockr stonden integratie en implementatie met bedrijfsprocessen voorop. Dat heeft zo zijn voordelen.

 

Verregaande integratie

Met T:meblockr is afspraakbeheer niet meer beperkt tot de eigen website. Meerdere kanalen? Geen enkel probleem. Vanzelfsprekend draait T:meblockr ook binnen het zaaksysteem, backoffice of Facebook. Je klanten kunnen een afspraak plannen waar en wanneer ze willen.

 

Eenvoudige implementatie en integratie

Dat het kan betekent niet altijd dat het makkelijk is. T:meblockr staat voor gemak. De implementatie verzorgen we binnen één dag. Hier op kantoor zijn we wel wat langer bezig maar, daar merk jij niets van. Service, onderhoud, beveiliging en updates zijn allemaal inbegrepen. Software as a Service (Saas) zoals het hoort.

 

Veiligheid

T:meblockr is 100% webbased. Dat is gemakkelijk én veilig. Uiteraard zijn we ISO-gecertificeerd. Over dataveiligheid hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken. Ook niet met betrekking tot de GDPR/AVG. De data blijft uw eigendom. Dat vinden wij wel vanzelfsprekend.