T:MEBLOCKR denkt mee.

De COVID-19 situatie heeft veel invloed op organisaties. We hebben o.a. te maken met richtlijnen om risico’s te beperken en de klant of burger wil gemakkelijk zelf een afspraak kunnen maken. Zowel fysiek als online. Hoe ga je om met deze uitdagingen? T:MEBLOCKR helpt je hiermee en is t/m maart 2021 gratis te gebruiken.

Capaciteit en 1,5 meter afstand

Hoe gebruik je de capaciteit van een zwembad, mileupark of vergaderzaal optimaal, uitgaande van 1,5 meter afstand en een beperkt aantal personen? Met T:MEBLOCKR worden alle afspraken al automatisch bij de juiste beschikbare medewerker of ruimte ingepland. Met T:MEBLOCKR gefaseerde afspraken kun je een maximum aantal personen instellen voor een reservering of afspraak. Ook is het mogelijk om een “afrondtijd” te kiezen, bijvoorbeeld voor desinfectie. Zo voorkom je ook dat er teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn.

Afspraak op afstand

Niet iedereen vindt fysiek afspreken nu prettig en soms is de capaciteit er niet. Een afspraak op afstand met videobellen is een perfecte oplossing. Je zit niet in dezelfde fysieke ruimte, wat ideaal is om besmetting te voorkomen. Bijkomend voordeel is ook dat er reistijd bespaart wordt, bijvoorbeeld als adviseur of vertegenwoordiger. Via T:MEBLOCKR en videobel-afspraken kun je elkaar zien en documenten of je scherm delen. Dit zorgt voor een waardevolle en toch persoonlijke afspraak.

Registratie en meting van bezoekers

De overheid eist dat je de bezoekers registreert. Zo kan er gewaarschuwd worden in het geval dat er toch een COVID-19 melding is. Met T:MEBLOCKR worden de gegevens van de bezoekers (uiteraard volgens de AVG/GDPR) automatisch bewaard, voor een zelf te kiezen periode. Geen handmatige administratie nodig, dus dat bespaart een hoop tijd. Je kunt ook eenvoudig per dag en tijd, of zoekend op een persoon, de nodige data vinden.

Bezetting- en planningsoverzichten

Met Bezetting- en Planningsoverzichten heb je altijd inzicht in de bezetting, wie er ingeroosterd is en hoeveel afspraken er staan. Hierdoor kun je ook flexibel aanpassingen doen, bijvoorbeeld een extra medewerker inzetten. Kan een collega toch niet komen? Dan kun je ook lastminute bij een onverwachte onderbezetting afspraken verzetten naar een later tijdstip of naar een andere collega. Dit voorkomt wachtrijen.

Meer weten?

Wij helpen al veel gemeentes en bedrijven met de uitdagingen van de COVID-19 situatie. Meer weten over hoe T:MEBLOCKR jouw organisatie kan ondersteunen?

Vraag een demo aan